Werkwijze

Er zijn 3 manieren om iemand te beschermen. Curatele is de zwaarste daarvan. Deze beschermingsmaatregelen zijn aan te vragen bij de Rechtbank. 

  • Bewind: als iemand niet zijn geldzaken kan regelen. De rechter benoemt een bewindvoerder die dit voor hem doet.

  • Curatele: als iemand zijn geldzaken en persoonlijke zaken niet kan regelen. De rechter benoemt een curator die dit voor hem doet. Iemand die onder curatele staat is handelingsonbekwaam. Dit betekent dat hij bijvoorbeeld geen gezag over kinderen kan hebben. En hij kan niet alleen besluiten om te trouwen of een testament te maken. 

  • Mentorschap: als iemand niet kan beslissen over persoonlijke (niet-financiële) zaken, als verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. De rechter benoemt een mentor die de beslissingen voor hem neemt.

Daarnaast kan InBalans u helpen bij Budgetbeheer of Budgetcoaching. Deze diensten worden uitgevoerd zonder tussenkomst van de Rechtbank. 

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Het gaat om uw situatie

Het gaat om uw financiële situatie, daarom is het belangrijk dat u inzage heeft in uw eigen financiën. InBalans werkt met OnView, een online systeem waarin u uw eigen dossier kunt zien en een overzicht heeft van uw inkomsten en uitgaven. Zo wordt ervoor gezorgd dat u volledig op de hoogte bent van wat er gebeurt in uw financiële zaken.

We doen er alles aan om de gekozen dienst zoveel mogelijk in samenspraak met u uit te voeren.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Nadat u contact heeft opgenomen met InBalans wordt er een afspraak met u gemaakt voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Besproken

Aan de hand van uw wensen en mogelijkheden wordt er besproken welke dienstverlening het beste bij uw situatie past. Met wederzijds goedvinden gaan wij een samenwerking met elkaar aan, die gebaseerd is op openheid en vertrouwen.

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Momenteel geen berichten.

sluit venster